Houten bouwspeelgoed

Houten bouwspeelgoed

Houten bouwspeelgoed is van oudsher al één van de dingen waar kinderen dol op zijn. Wie herinnert zich niet de blokken op school of de speelgoedvoertuigen van hout. Keer op keer een garantie voor urenlang speelplezier. Wat dat betreft is er in die tijd weinig veranderd. Maar de ontwikkeling van houten speelgoed heeft natuurlijk niet stilgestaan. Natuurlijk zijn er nog altijd houten auto's en blokken verkrijgbaar, maar er zijn nu veel meer mogelijkheden om te spelen, ontdekken en te leren met houten bouwspeelgoed.

Voordelen houten speelgoed

Met houten speelgoed kun je fantastische projecten bouwen. Van blokhutten tot kastelen en van krokodillen tot dinosauriërs. Ook worden er loopauto’s van hout gemaakt en kunnen je kinderen zich vermaken met complete bouwsets, gereedschap en werkbanken. Bovendien is samen spelen erg nuttig en leerzaam. Zowel voor de cognitieve als de sociale eigenschappen van ieder kind. Een ander voordeel van houten speelgoed is dat het eigenlijk niet kapot kan. Je kinderen kunnen er mee gooien en doen wat ze willen, maar het breekt niet. Ook als ze het in hun mond stoppen kan houten speelgoed niet snel kwaad. Er zitten geen weekmakers in zoals bij plastic speelgoed soms nog wel het geval is.

houten bouwspeelgoed

Assortiment bouwspeelgoed van hout

Bij Xolt vind je een ruim en gevarieerd assortiment in bouwspeelgoed van hout. In onze webwinkel vindt u al het speelgoed dat u zoekt. Van het populaire KAPLA tot de klassieke houten blokvormen en van volledige bouwsets, zoals een speelboerderij, tot bouwgereedschap. Klik op een van de bovenstaande categorieën en vind de producten waar jouw kind, of het kind waar je het cadeau aan wilt geven, keer op keer urenlang plezier van zal gaan hebben. En zeg nou zelf, een kind dat zichzelf uren kan vermaken met wat houten blokken is toch een plezier om naar te kijken? En het is echt niet zo dat houten speelgoed alleen maar voor jongens interessant is. Voor elk jong kind is constructief bezig zijn goed voor de ontwikkeling, zowel op motorisch vlak als op het gebied van ruimtelijk inzicht.

  • Houten blokken
  • Houten bouwsets
  • Gereedschap & Werkbanken
  • KAPLA

KAPLA bouwspeelgoed

Een nieuwe vorm van houten bouwspeelgoed is het spel KAPLA. KAPLA is een samenvoeging van de woorden ‘kabouter’ en ‘plankjes’. Deze plankjes hebben stuk voor stuk dezelfde afmetingen en verhoudingen en zijn bij uitstek geschikt voor modelbouw. Met KAPLA bouw je de mooiste bouwwerken na, zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Dankzij de vele mogelijkheden wordt KAPLA ook ingezet als educatief speelgoed op school, maar ook volwassenen beleven er veel plezier aan. In eerste instantie waren deze plankjes alleen verkrijgbaar als onbehandeld hout, maar tegenwoordig kan je ze ook in diverse gelakte uitvoeringen kopen.

Houten speelgoed kopen

Al deze soorten houten bouwspeelgoed kun je vinden in onze webshop. Laat je verrassen door het uitgebreide en gevarieerde assortiment van Xolt. Wij hebben namelijk nog veel meer houten speelgoed, zoals de welbekende duweend en houten auto's. Wilt u een specifiek soort houten speelgoed kopen? Of twijfel je tussen een aantal soorten of merken? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Gemakkelijk bereikbaar per telefoon en e-mail. Bent u op zoek naar iets anders? Xolt biedt een zeer gevarieerd aanbod, niet alleen als het om speelgoed gaat.  Het hele jaar door, voor man en vrouw, voor ieder wat wils.