Fietsbrillen

Houd je van fietsen en wielrennen? Een goede fietsbril biedt bescherming bij fel zonlicht en bij opstuivend zand en steentjes. In de webshop van Xolt hebben we een grote collectie fietsbrillen van Eassun en XLC in allerlei soorten, maten en kleuren. Kijk ook eens bij onze fietshelmen en zoek de voor jou juiste combinatie. Heb je vragen over de verschillende soorten fietsbrillen of andere fietsartikelen? Neem contact op met onze klantenservice via de mail, chat of telefoon. Ze staan graag klaar om je vragen te beantwoorden!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Kleur brilglazen van de fietsbril

Weet je niet welke kleur lenzen je moet kiezen voor je fietsbril? De kleur van de lenzen hangt voornamelijk af van de weeromstandigheden en de licht inval tijdens een fietstocht. Hieronder volgt een uitleg over het effect van de verschillende kleuren.

Grijs: met grijze lenzen heb je minder last van de felheid van de zon maar de kleuren worden niet veranderd.
Bruin: met bruine lenzen heb je minder kans dat je door de zon wordt verblind.
Geel: gele lenzen verminderen de waas van blauw licht waardoor het zicht wordt verscherpt. Deze lenzen zijn ideaal bij bewolkte weeromstandigheden. 
Oranje: oranje lenzen verminderen net zoals gele lenzen de waas van blauw licht maar het verschil met de gele lenzen is dat ze meer contrast geven.
Groen: met groene lenzen wordt de verblinding verminderd en een deel van het blauwe licht gefilterd. De lenzen maken een groene achtergrond egaler, waardoor de andere zaken beter zichtbaar worden.

Je kunt kiezen voor een fietsbril met verwisselbare lenzen zodat je naar gelang de weersomstandigheden bepaalt met welke lenzen je gaat fietsen. Daarnaast kun je nog kiezen voor fotochromatische lenzen, dit zijn lenzen die meekleuren met het omgevingslicht en de weersomstandigheden.