Fietszadels en toebehoren

Fietszadels

Wil je een nieuw fietszadel kopen? Dan ben je bij Xolt aan het juiste adres. Xolt beschikt over de mooiste en meest comfortabele fietszadels voor dames, heren en de jongste fietsers. Voor de racefiets, mountainbike en BMX, maar ook de gewone stadsfietsen en transportfietsen. Bij Xolt vind jij je ideale fietszadel.

Optimaal zitcomfort

Iedereen wil een zo comfortabel mogelijk fietzadel. Zeker wanneer je vaak en voor een langere tijd op je fiets zit. Maar waar moet je nou precies op letten?

Afstand tussen zitbotjes

De afstand tussen je twee zitbotjes is van enorm belang bij het uitkiezen van een fietszadel. Deze afstand verschilt per persoon, terwijl de zitbotjes goed door het fietszadel dienen te worden ondersteund. Vrouwen hebben over het algemeen een grotere afstand tussen de zitbotjes dan mannen. Daarom zie je ook dat de fietszadel voor vrouwen vaak wat breder is.

Houding op de fiets

Ook belangrijk in je zoektocht naar een passend zadel is je houding op de fiets. Deze bepaalt namelijk waar de drukpunten van je zitvlak op het zadel komen te liggen. Je fietshouding is grotendeels afhankelijk van het type fiets dat je hebt. Zo zit je op een transportfiets of stadsfiets vooral rechtop en zit je op een racefiets of mountainbike met name naar voren gebogen. Bij trekkingfietsen zit je daar meer tussen in.

Flexibiliteit

Ook de flexibiliteit van jouw fysiek is van belang voor je zoektocht naar een comfortabel fietszadel. Wanneer jij minder flexibel bent, kun je minder goed je bekken kantelen. De meeste zadelfabrikanten adviseren dan om een fietszadel met een anatomische opening te nemen. Hoe kom je er achter of je een flexibel persoon bent? Ga maar eens staan en plaats je voeten tegen elkaar. Probeer nu met je handen je tenen te raken zonder je knieën te buigen. Lukt je dit niet? Dan beschik je niet over een flexibel fysiek en kun je beter kiezen voor zadel met een anatomische opening.

Fietszadels voor specifieke gebruikers

Fietszadelfabrikanten denken bij het ontwerpen van een zadel aan de specifieke wensen en eigenschappen van de verschillende gebruikers. Zo wordt bij het design van een racefiets zadel rekening gehouden met de voorovergebogen houding van de racefietser. Maar ook met de breedte van het zitvlak houden fabrikanten rekening. Aangezien vrouwen doorgaans bredere heupen hebben dan mannen, kom je ook speciale fietszadels voor vrouwen tegen die daarmee rekening houden. Ook hebben vele fietsers een voorkeur voor een zadel, gemaakt van een specifiek materiaal zoals leer. Bekijk de volgende categorieën om meteen al deze specifieke fietszadels te bekijken.

Losse onderdelen

Ben je op zoek naar een los onderdeel van een specifiek fietszadel, maar kun je deze niet vinden in onze webshop? Wellicht kunnen we deze alsnog leveren. Neem daarom in dergelijke gevallen contact op met onze deskundige klantenservice. Uiteraard kun je hier ook voor vragen en advies terecht.

Merken fietszadels bij Xolt

Xolt beschikt over fietszadels van bekende en opkomende merken. Denk aan Selle SMP, Fizik of Selle Italia, wiens fietszadels zelfs op de fietsen van professionele wielrenners zijn gemonteerd. Maar met merken zoals Selle Royal en Monte Grappa zijn ook de zadels voor de "gewone" fietser vertegenwoordigd in ons assortiment. Bekijk de volgende zadelmerkpagina's om alle zadels van jouw favoriete merk te bekijken. Ook kun je er terecht voor waardevolle informatie.