Fietszadels en toebehoren

Fietszadels

Wil je een nieuw fietszadel kopen? Dan ben je bij Xolt aan het juiste adres. Xolt beschikt over de mooiste en meest comfortabele fietszadels voor dames, heren en de jongste fietsers. Voor de racefiets, mountainbike en BMX, maar ook de gewone stadsfietsen en transportfietsen. Bij Xolt vind jij je ideale fietszadel.

Optimaal zitcomfort

Iedereen wil een zo comfortabel mogelijk fietzadel. Zeker wanneer je vaak en voor een langere tijd op je fiets zit. Maar waar moet je nou precies op letten?

Afstand tussen zitbotjes

De afstand tussen je twee zitbotjes is van enorm belang bij het uitkiezen van een fietszadel. Deze afstand verschilt per persoon, terwijl de zitbotjes goed door het fietszadel dienen te worden ondersteund. Vrouwen hebben over het algemeen een grotere afstand tussen de zitbotjes dan mannen. Daarom zie je ook dat de fietszadel voor vrouwen vaak wat breder is.

Houding op de fiets

Ook belangrijk in je zoektocht naar een passend zadel is je houding op de fiets. Deze bepaalt namelijk waar de drukpunten van je zitvlak op het zadel komen te liggen. Je fietshouding is grotendeels afhankelijk van het type fiets dat je hebt. Zo zit je op een transportfiets of stadsfiets vooral rechtop en zit je op een racefiets of mountainbike met name naar voren gebogen. Bij trekkingfietsen zit je daar meer tussen in.

Flexibiliteit

Ook de flexibiliteit van jouw fysiek is van belang voor je zoektocht naar een comfortabel fietszadel. Wanneer jij minder flexibel bent, kun je minder goed je bekken kantelen. De meeste zadelfabrikanten adviseren dan om een fietszadel met een anatomische opening te nemen. Hoe kom je er achter of je een flexibel persoon bent? Ga maar eens staan en plaats je voeten tegen elkaar. Probeer nu met je handen je tenen te raken zonder je knieën te buigen. Lukt je dit niet? Dan beschik je niet over een flexibel fysiek en kun je beter kiezen voor zadel met een anatomische opening.

Zadelmerken

Xolt beschikt over fietszadels van bekende en opkomende merken. Een kleine greep uit ons assortiment:

Fizik, Ritchey, Selle San Marco, Selle SMP, Velo, XLC.

Losse onderdelen

Ben je op zoek naar een los onderdeel van een specifiek fietszadel, maar kun je deze niet vinden in onze webshop? Wellicht kunnen we deze alsnog leveren. Neem daarom in dergelijke gevallen contact op met onze deskundige klantenservice. Uiteraard kun je hier ook voor vragen en advies terecht.

fietszadels bottom banner