Fietszadels regulier

Fietszadels regulier

Ben je op zoek naar een nieuwe fietszadel? Voor alle stadsfietsen, transportfietsen, elektrische fietsen en trekkingfietsen vind je hier de juiste fietszadel. Xolt biedt jou een ruime keuze in dameszadels, herenzadels en zadels voor op de kinderfiets. Kies uit bekende merken zoals Selle Royal, Selle San Marco of Lepper. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meer informatie over fietszadels
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Zadels voor de stadsfiets en transportfiets

Waarin verschilt een fietszadel voor de stads- of transportfiets van een trekking zadel of een racefietszadel? De gemiddelde gebruiker van de stads- of transportfiets zit vrijwel rechtop, terwijl de sportieve fietser veel meer voorover gebogen fietst. Dit heeft gevolgen voor de drukpunten van je zitvlak op het zadel. Zowel qua hoek als intensiteit. Daarnaast zijn de ritten van de “gewone” fietser gemiddeld een stuk korter. Met deze gegevens houdt de fabrikant van de stadsfiets- en transportfietszadel rekening.

Gelzadels

In de categorie stadsfiets- en transportfietszadels kom je geregeld een gelzadel tegen. Deze vind je echter niet bij de racefietszadels en MTB zadels. Dit komt doordat de gelzadel door de meeste gebruikers enkel als comfortabel wordt ervaren bij korte ritten. Bij langdurig gebruik van een gelzadel (of andere zachte zadels), zullen je zitbotjes namelijk wegzakken. Je zitbotjes worden dan onvoldoende ondersteund. Ook is de ventilatie bij gelzadels beperkt, met een warm zitvlak als gevolg. Beide zaken staan er om bekend zadelpijn te veroorzaken.

Trekking zadels

Trekking zadels zijn een soort hybride fietszadel. Ze zitten als het ware tussen de stadsfietszadel en de racefietszadel in. Trekking zadels zijn gemaakt voor de fietser die licht voorover gebogen op de fiets zit. Tevens is de gemiddelde afstand die wordt afgelegd hoger dan bij de “stadsfietser”.

Anatomische opening

Veel trekking zadels zijn voorzien van een anatomische opening. Een dergelijke opening zorgt voor drukvermindering op bepaalde zenuwen in je zitvlak. Heb je tijdens het fietsen geregeld last van een verdoofd gevoel bij je kruins? Grote kans dat een beknelde zenuw hiervan de oorzaak is. Een zadel met een anatomische opening kan dit probleem verhelpen. Echter, ook de hoek, de hoogte en de positie van je zadel ten opzichte van stuur en pedalen beïnvloeden het zitcomfort.

Zadels voor de elektrische fiets

Inmiddels zijn er ook speciale fietszadels voor de elektrische fiets op de markt. Dergelijke zadels zijn ontworpen voor de fietser die rechtop de fiets zit en langere afstanden aflegt. Ook zijn enkele zadels voor elektrische fietsen voorzien van een greep aan de achterkant van het zadel. Zodoende wordt het manoeuvreren van de (zwaardere) e-bike bij het afstappen een stuk gemakkelijker gemaakt.

Merken fietszadels