Racefiets & MTB zadels

Racefiets en MTB zadels

Aan zowel racefiets zadels als MTB zadels geen gebrek bij Xolt. In iedere prijsklasse vind je vele verschillende modellen. Wij bieden een ruime keuze aan zadels voor zowel dames als heren, rekening houdend met de vele verschillende wensen van de sportieve fietser. Uiteraard ontbreken toonaangevende merken als Selle SMP, Selle San Marco, Selle Italia en Fizik niet in onze collectie racefiets en MTB zadels.

Meer informatie over racefiets en MTB zadels
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Kenmerken racefiets en MTB zadels

Wat maakt de racefiets zadel en MTB zadel beter geschikt voor sportieve ritten dan de “gewone” fietszadel? Allereerst is er bij het ontwerpen van de zadel uitgegaan van een bepaalde houding van de fietser: een naar voren gebogen houding waarbij meer gewicht van de fietser op het stuur en de pedalen leunt. Ook is er bij het ontwerp rekening gehouden met het gegeven dat een sportieve fietser doorgaans langere fietstochten maakt. Daarom zie je dat racefiets en MTB zadels veelal over de volgende kenmerken beschikken:

 • Een smaller design van de zadel om bij langere fietstochten de heupen in natuurlijke positie te behouden.
 • Een dunne high-tech zadelvulling, waarbij je zitbotjes stabiel op één positie blijven.
 • Een ergonomisch ontwerp, waarbij rekening wordt gehouden met de diverse bloedstromen en zenuwen van de fietser.
 • Ruime keuze voor zowel dames als heren betreffende de breedte van het zadel. Hiermee inspelend op de afstand tussen de zitbotjes van de betreffende rijder.
 • Racefiets en MTB zadels zijn over het algemeen lichter dan reguliere fietszadels.

Verschil racefiets en MTB zadels

Het verschil tussen racefiets en MTB zadels is over het algemeen beperkt. Er zijn genoeg racefietsers met een MTB zadel en mountainbikers met een racefiets zadel. Wanneer een zadelserie echter zowel een racefiets als een MTB variant heeft, dan is de MTB variant vaak iets meer voorbereid op ruiger terrein. Een dergelijke variant zal dan al gauw een tikkeltje robuuster zijn en vaker beschikken over een iets dikkere zadelvulling.

Merken racefiets en MTB zadels