Ventilatoren

Kun je wel wat verkoeling gebruiken? Gedurende de zomermaanden is het in Nederland regelmatig aan de warme en benauwde kant. Leuk voor als je aan het zwembad ligt, maar minder plezierig als je binnen wilt werken. Zorg voor verkoeling en frisse lucht met een ventilator van Xolt. Bekijk onze plafondventilatoren, tafelventilatoren en vloerventilatoren. Neem voor vragen en advies contact op met onze klantenservice. Je kunt ons gemakkelijk bereiken via de telefoon, e-mail en de chat.

Hoe werkt een ventilator?

Een ventilator verplaatst de lucht in de ruimte. De lucht wordt aan de achterkant aangezogen en aan de voorkant versneld uitgeblazen. Daardoor krijg je een heerlijk verfrissend briesje.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ventilator?

Waarschijnlijk houd je als eerste rekening met de grootte van de waaiers bij een ventilator en de keuze tussen een staande ventilator, een plafondventilator of een bureauventilator. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte waar je de ventilator wilt gebruiken. Daarnaast is nog een aantal zaken belangrijk bij de aanschaf van een ventilator. 

De blaasrichting

Een ventilator kan verschillende richtingen op blazen waardoor de gekoelde lucht continu wordt verplaatst. Als de lucht van links naar rechts wordt verplaatst, spreken we van oscilleren. Op bijna alle ventilatoren is deze functie wel aanwezig, maar je kunt deze functie ook vaak uitzetten. Bij een oscillatiefunctie kun je ook dikwijls de ventilatorkorf op een bepaalde hoek vast zetten. Bij de specificaties van de ventilatoren wordt aangegeven of de ventilator een oscillatiefunctie bevat. Daarnaast heb je ook ventilatoren die de lucht naar boven en naar beneden verplaatsen, dit wordt neigen genoemd. Deze functie vind je vaak bij de torenventilatoren of kolomventilatoren maar ook wel bij enkele staande ventilatoren. 

Snelheid en vermogen

Bij de meeste ventilatoren kun je kiezen uit verschillende snelheidstanden voor het draaien van de waaiers. Hoe sneller de ventilator draait hoe meer lucht verplaatst wordt. Maar ook het vermogen (aantal watt) is belangrijk voor het verplaatsen van de lucht. Hoe meer vermogen, hoe harder de ventilator blaast. Een vloerventilator heeft bijvoorbeeld een hoog vermogen waardoor deze ventilator een grote ruimte kan verkoelen maar maakt het door de kracht wel meer geluid. Natuurlijk speelt je persoonlijke voorkeur en smaak ook een rol. Bij Xolt kun je terecht voor traditionele ventilatoren maar vind je tevens stijlvolle ventilatoren, retrodesigns en ventilatoren in verschillende kleuren. Keuze genoeg! Twijfel je tussen bepaalde ventilatoren of heb je andere specifieke vragen? Neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Ze helpen je graag!