Kinderhelmen

Heb je een nieuwe fietshelm voor je kind nodig? Bescherm je zoontje of dochter voor ongevallen met een stevige kinderhelm van Xolt, jouw online warenhuis. Een ongeval zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je kinderen nog maar net kunnen fietsen. Het dragen van een goede fietshelm is dan eigenlijk vanzelfsprekend. Niet voor ieder kind is dezelfde fietshelm even geschikt. Dit is afhankelijk van de hoofdomtrek van het kind. Daarom vind je bij Xolt kinderhelmen in alle gangbare maten. Selecteer je voorkeuren in het linkermenu en vind direct alle geschikte fietshelmen voor je zoon of dochter.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Verstandige keuze

Vele kinderen gebruiken liever geen fietshelm. Het zit wat onwennig en het dragen van een fietshelm voelt misschien niet altijd even natuurlijk aan. Een fietshelm kan echter ernstig letsel voorkomen bij ongelukken. Het is dus echt verstandig om wel een fietshelm te dragen. Gelukkig zijn de kinderhelmen tegenwoordig gedecoreerd met allerlei leuke kleuren en thema’s voor jongens en meisjes. Zo wordt het dragen van een kinderhelm een stuk prettiger.

Fietshelm maat meten

Zorg er wel voor dat je een fietshelm met de juiste maat koopt. Een te grote fietshelm sluit niet goed aan en heeft daardoor weinig toegevoegde waarde. Hoe kom je er achter welke maat geschikt is voor jouw zoon of dochter? Daarvoor gebruik je de hoofdomtrek. Deze kun je eenvoudig meten met een meetlint. Neem als richtpunt de plek twee centimeter boven je wenkbrauwen én de achterkant van je schedel. Als je het meetlint goed hebt gepositioneerd, dan loopt deze vlak boven je oren.

Extra informatie

Heb je nog vragen over een specifieke kinderhelm? Heb je hulp nodig bij je zoektocht voor de juiste helm voor jouw zoon of dochter? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice. Via de telefoon of per e-mail helpen ze jou graag verder.