Basil fietsaccessoires

basil fietsaccessoires

Basil is een Nederlandse fietsmanden- en fietstassenspecialist, opgericht in de jaren '70. Het begon op het moment dat Ine van Dam in 1976 aan fietsenmaker Nico van Balveren vroeg of hij een rieten fietsmand voor haar kon laten maken. Nico had daar wel oren naar en verkocht even later zijn eerste rieten mand. Mevrouw van Dam was uitermate tevreden, wat Nico op het idee bracht om de manden te importeren en in Nederland aan te bieden. Als bedrijfsnaam koos Nico voor Basil, een combinatie van zijn achternaam en plaats van vestiging, Silvolde.1

In de jaren '90 verhuisde het bedrijf naar Ulft. Ook startte het met de productie van fietstassen, fietskratten, bagagedragers, fietsbellen en zadelhoezen. Niet alleen vrouwen en mannen, maar ook honden en katten werden afnemer van Basil’s creaties. Dankzij de dierenfietsmanden konden baasjes voortaan gemakkelijk hun favoriete huisdier vervoeren.

Basil bestaat inmiddels meer dan 40 jaar en heeft de afgelopen jaren tal van prijzen gewonnen. Zo won het in 2006 de FietsRAI Innovatie Award voor het BasSolid-systeem en werd het in 2009 door Halfords benoemd tot leverancier van het jaar. Het heeft een prominente plaats ingenomen in het assortiment van elke zichzelf serieus nemende (online) fietsenwinkel.

Basil staat voor kwaliteit en diversiteit

De fietsaccessoires van Basil kenmerken zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft Basil een grote diversiteit aan designs. Variërend van kleurrijke en vrolijke designs tot aan zakelijke strakke ontwerpen. Het bedrijf maakt tevens gebruik van een grote hoeveelheid materialen. Denk aan riet en metaal voor fietsmanden. Of (waterafstotend) polyester, katoen en tarpoline voor fietstassen. Basil heeft daardoor mooie en functionele fietsaccessoires voor een ontzettend breed publiek.

Basil fietsaccessoires bij Xolt

Voor Basil fietsaccessoires ben je bij Xolt aan het juiste adres. Wij bieden een ruim en divers assortiment aan Basil fietsmanden en Basil fietstassen. Inclusief bevestigingsmateriaal en allerlei praktische accessoires. Ook bagagedragers en zadelhoezen van Basil vind je terug in ons uitgebreide assortiment fietsaccessoires. Waarom Basil fietsaccessoires kopen bij Xolt?

Productvragen

Heb je vragen over een specifiek Basil product? Is het niet duidelijk welk type bevestigingsmateriaal bij een door jou gewenste Basil fietstas of fietsmand nodig is? Voor al deze vragen kun je terecht bij onze deskundige klantenservice.

basil logo

1: https://www.basil.nl/historie/