Powerbanks van de Action, Lidl of Aldi: is het wat?

Een powerbank van de Action. Lidl of Aldi. Ze zijn wat goedkoper dan de meeste powerbanks, maar doen ze hun werk ook goed? En wat betaal je ervoor?

Powerbank

De meeste mensen die wel eens lange dagen maken, veel reizen, vaak festivals bezoeken of hun telefoon continue in hun hand hebben, weten wel wat een powerbank is. Beter gezegd; ze kunnen niet zonder. Een powerbank is namelijk een apparaat waarmee je je telefoon van een tweede leven kan voorzien. Precies ja, je telefoon opladen. Dan denk je misschien: je kan toch gewoon een oplader meenemen? Maar zo simpel is het niet. In de trein zijn vaak nog geen stopcontacten, dus kan je die oplader nergens in het stopcontact steken. Hetzelfde geldt voor oplaadrijen bij festivals en ga zo maar door. Een powerbank is de uitkomst voor elke situatie waarin je geen stopcontact bij de hand hebt en je batterij in nood is.

Butgetpowerbank

Nu is de vraag nog maar of een powerbank van een goedkoop merk je telefoon wel goed oplaadt. Want een telefoon van een paar honderd euro opladen met een powerbank van een tientje? Kan dat wel? Eigenlijk maakt het niet veel uit hoeveel zo’n powerbank kost. Ze doen het eigenlijk allemaal wel. Alleen je wil natuurlijk niet snel teleurgesteld raken als je powerbank om de haverklap opgeladen moet worden. Zo schiet het ook niet op. Er zijn echter powerbanks van de Lidl, Action of Aldi die het verrassend goed doen.

Sologic Powerbank met IQ standaard – Lidl

Met deze powerbank hoef je niet eens meer aan een oplaadkabel te denken. Je zet je telefoon in de standaard en hij laadt automatisch op. De meeste up-to-date telefoons kunnen draadloos worden opgeladen. Check voor de zekerheid van te voren even of jouw telefoon dat ook kan. Houd er wel rekening mee dat draadloos opladen langzamer gaat dan via een usb-kabel. Als je toch wil dat je telefoon zich sneller oplaadt, kan je er ook nog voor kiezen om het via de kabel te doen. Hij heeft namelijk ook gewoon usb-aansluiting. De powerbank heeft 8.000 mAh en daar kom je een aardig eind mee vooruit. Om te zien hoe vol je powerbank nog zit, kan je even kijken naar de handige LED-lampjes op de zijkant. Hoe meer lampjes branden, hoe meer energie er nog in je powerbank zit.

Trust Powerbank – Action

De capaciteit van deze powerbank is fantastisch! Alsof hij regelrecht uit de Applestore komt. De Trust powerbank kost maar €19,95 en heeft een capaciteit van 16.000 mAh. Dat is veel, want in de meeste smartphones zelf, zit een capaciteit van 3.300 tot 4.000 mAh. Met deze powerbank kan je dus ongeveer vier keer je telefoon opladen met dezelfde batterij. Op die manier zit je nooit meer met een lege telefoon. Hij neemt ook weinig ruimte in beslag, waardoor je hem altijd bij je kan dragen. Deze powerbank heeft een afmeting van 16x8x2.3 cm. Hij past dus makkelijk in je tas of rugzak. Moet je beste vriend of je vriendin zijn of haar telefoon ook opladen? Geen probleem! Deze powerbank heeft twee usb-poorten waarmee je twee telefoons tegelijk kan opladen. Ideaal toch?

Silicon Power S100 – Aldi

De Silicon Power S100 powerbank is ook zo’n handig apparaat dat goed werkt, voor een lage prijs. Hij heeft een capaciteit van 10.000 mAh en is voorzien van twee usb-poorten. Zo kan je twee apparaten tegelijkertijd opladen. Veel apparaten van Silicon Power staan bekend om hun energiezuinigheid. De apparaten worden efficiënt opgeladen, omdat er bijna geen energie verspild wordt met de Silicon Power. Deze zwarte powerbank is beveilig tegen kortsluiting en tegen onder- en overspanning. Hierdoor is het mogelijk om al je apparaten veilig een aantal uur aan deze powerbank op te laden. Deze prima powerbank koop je in de aanbieding voor €12,99 bij de Aldi.

Aluminium powerbanks

Dan zijn er ook nog de powerbanks voor onder de vijf euro. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium en hebben een standaard look. Een lang buisje met een oplaadpunt en een usb-poort. Je kent ze misschien wel, of hebt er zelf een in huis. Deze powerbank kan je vaak bij deze ketens kopen, maar presteren meestal matig. Hij heeft 2600 mAh, dus hij kan waarschijnlijk niet eens op een volle batterij jouw telefoon tot 100% kunnen opladen. Dan moet de powerbank zelf weer aan de lader. Niet echt ideaal als je telefoon vaak snel leeg is.

Usb-aansluiting

Als je verschillende elektronische apparaten wil opladen zal je merken dat je apparatuur verschillende aansluitvormen heeft. Tegenwoordig is usb een gangbare aansluitvorm, die meestal ook wel past. Ook in de usb-aansluiting zit verschil. De meest gangbare aansluiting is usb A, daarnaast ook micro usb en tegenwoordig ook usb C. Deze nieuwe variant wordt uiteindelijk de standaard aansluiting zodat alle elektronische apparaten met elkaar verbonden kunnen worden. Vaak hebben powerbanks met 10.000 mAh twee verschillende usb-aansluitingen, zodat je altijd zeker weet dat je elk apparaat kan opladen. Is dit niet het geval, kan je altijd nog een verloopstukje aanschaffen.

Is goedkoop uiteindelijk duurkoop?

Het hoeft niet per se zo te zijn, maar over het algemeen is het met elektrische apparatuur vaak zo dat een kleine investering uiteindelijk meer oplevert. Al is het alleen de frustraties die soms oplopen als apparaten niet goed werken. De grootst gemaakte fout bij het kopen van een goedkope powerbank is gaan voor eentje zonder merk. Deze powerbanks zijn vaak van lage kwaliteit, ze zijn onbetrouwbaar en raken snel weer leeg. Een powerbank van dertig euro werkt dan een stuk beter, maar ook in de categorie tussen een tientje en twintig euro kan je veel goede powerbanks vinden. En check vooral de aanbiedingen bij Aldi, Lidl en Action.

Vorig artikel

Voordelen om als ondernemer verzekerd te zijn

Volgend artikel

5 Beste Autoradio’s van 2020

Laatste uit