Racefiets helmen

Ben je op zoek naar een racefiets helm? Xolt beschikt over een uitgebreid assortiment scherp geprijsde racefietshelmen van uitstekende kwaliteit. Van standaard racefietshelmen voor de dagelijkse fietstocht tot aan aerodynamische tijdrithelmen voor een race tegen de klok. Je vindt het op xolt.nl. Selecteer in het linkermenu al je voorkeuren en vind direct de voor jou geschikte racefiets helmen.

Noodzaak voor wielrenner

Voor zowel professionele als hobbymatige wielrenners is een racefiets helm een absolute noodzaak. Op een racefiets fiets je altijd sneller dan op een “gewone” fiets. Met andere woorden, een valpartij heeft veel meer impact. Een goede helm kan het verschil betekenen tussen ernstig hoofdletsel en een klein beetje hoofdpijn. De keuze voor een fietshelm is dan al snel gemaakt!

Maten racefiets helm

Het is zeer belangrijk dat je kiest voor een racefiets helm met de juiste maat. Zowel voor je comfort als je veiligheid. Een te grote helm zal namelijk gaan schuiven en verliest daarmee zijn nut. Hoe bepaal je de juiste helmmaat? Meet met een meetlint de omtrek van je hoofd. Neem als richtpunt enerzijds de plaats twee centimeter boven je wenkbrauwen en anderzijds de achterkant van je schedel. Als je het meetlint goed hebt gepositioneerd, dan loopt deze net boven je oren.

Designs fietshelm

In onze webshop vind je racefietshelmen met verschillende bij wielrenners geliefde designs. Kies de kleuren van jouw favoriete wielrenploeg. Of ben je op zoek naar een tijdrithelm? Deze racefietshelmen zijn extra aerodynamisch. Extra snelheid, zonder je veiligheid op te offeren. Heb je nog vragen over een specifieke fietshelm? Twijfel je tussen een aantal modellen? Voor de beantwoording van al je vragen en voor deskundig advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bereik ons via de telefoon, e-mail of de chat.