Selle SMP zadels

Selle SMP zadels

Het bedrijf Selle SMP heeft een lange en interessante geschiedenis. Termen die deze geschiedenis kenmerken zijn initiatief, volharding en ondernemingszin. De fietszadelfabrikant begon in 1947 op een zolderkamer in Italië. In de daaropvolgende jaren is niet alleen het bedrijf enorm gegroeid, maar ook de naam. Het bedrijf ontwikkelt en produceert alle producten in Italië met uitsluitend 100% Italiaanse materialen.

Meer informatie over Selle SMP zadels

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Designed on your body

In 2004 kwam Selle SMP met de ‘Designed on your body’-filosofie. Een filosofie die heeft geleid tot een revolutionair concept op het gebied van zadels: SMP4BIKE. Fietszadels uit het SMP4BIKE assortiment zijn ontworpen op basis van een onderzoek uitgevoerd door een medisch equipe. Zij hebben zich gericht op de vele fysieke ongemakken die fietsers kunnen tegenkomen als ze veelvuldig fietsen op verkeerde zadels. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten werd de ‘Pro’ gepresenteerd, het eerste model uit het SMP4BIKE assortiment. In 2006 wonnen de ‘Pro’ en de andere modellen uit de collectie de prestigieuze Product Design Award tijdens Eurobike.

Wat de zadels uniek maakt

SMP heeft vier octrooien die zijn verwerkt in alle modellen uit het assortiment:

 1. Snavelvormige zadelpunt: De punt voorkomt samendrukking van de geslachtsorganen, biedt meer comfort wanneer je over het stuur buigt en geeft maximale vrijheid bij het bewegen op het zadel.
 2. Middenkanaal: Deze is volledig open ter bevordering van de ventilatie van de genitale zone en de bloedstroom. Het neemt eventuele pijn en tintelingen weg en het zorgt voor vloeiendere bewegingen en meer spierkracht.
 3. Steunzone: Door het bieden van maximale ondersteuning en stabilisatie, kun je meer kracht zetten op de pedalen en verspil je minder energie.
 4. Onderstel: Het onderstel is resistenter, vangt trillingen beter op en biedt grote zijwaartse stabiliteit.

De SMP4BIKE racezadels zijn allemaal voorzien van een uitsparing aan de achterkant van het zadel, wat het stuitbeen beter beschermt. Dit ergonomische ontwerp draagt ook bij aan het comfort van het zadel en komt je gezondheid ten goede. De S-vormige zadels bieden bovendien uitstekende ondersteuning voor elk type fietser.

Profs kiezen voor Selle SMP

Alle innovatieve inspanningen en ontwikkelingen hebben het bedrijf geen windeieren gelegd. Ook de professionele wielrenners hebben gekozen voor de zadels van SMP en zo is het merk sinds 2010 aanwezig bij de Tour de France, de Vuelta en de Giro d’Italia.

Ook zadels voor toerisme en triathleten

Selle SMP is begonnen met het maken van racezadels en dat is ook nog steeds de core business van het bedrijf. Maar ze willen aan elke fietser een geschikt zadel kunnen bieden. Daarom is er ook een lijn met de naam ‘Tour’ die meer is gericht op wielertoerisme en vrije tijd. De zadels hebben dezelfde ergonomische vormen als de racezadels, maar hebben andere bekleding en vulling. Ze zijn hierdoor egaler en zachter, resulterend in uitstekend comfort. Een aantal modellen zijn zelfs voorzien van zelf modellerend gel dat zich aanpast aan de specifieke anatomie van de gebruiker. De gel vermindert de druk op anatomische contactpunten en zorgt voor meer zitgemak.

Ook voor triatleten is er een zadellijn ontworpen. De zadels hebben alle onderscheidende facetten van de SMP4BIKE racezadels en zijn voorzien van een handige haak aan de achterkant van het zadel om de fiets aan een rek te bevestigen. Zo kun je tijdens wedstrijden de fiets snel en eenvoudig loshaken, wat je kostbare seconden winst kan opleveren.

Xolt verkoopt het zadel dat jij zoekt

In meer dan 65 landen worden zadels van SMP verkocht en ze zijn daarmee marktleider op het gebied van ergonomische fietszadels. 70 jaar na het ontstaan van het merk, staan ze symbool voor innovatie en technologie.

Wil je een zadel kopen van Selle SMP, dan kan dit uiteraard bij Xolt. Wij hebben een uitgebreid aanbod met kwaliteitszadels voor een scherpe prijs!

Fietszadels bij Xolt per categorie