Luchtbedden

luchtbedden

In veel situaties is het handig om een luchtbed in huis te hebben. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen of logeren en je het comfort van je eigen bed moet missen. Of wanneer vrienden blijven slapen na een feestje en je een logeerbed nodig hebt. Onze eenpersoons en tweepersoons luchtbedden zijn simpel te vervoeren en gebruiksvriendelijk. Bijvoorbeeld de luchtbedden met een ingebouwde pomp die zichzelf automatisch opblazen terwijl jij je tanden poetst. Hoe handig is dat? Bestel vandaag nog die van jou!

Meer informatie over luchtbedden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van welk materiaal is mijn luchtbed?

De meeste luchtbedden worden gemaakt van vinyl en hebben aan de bovenzijde een laagje textiel (bijvoorbeeld velours of flock) om zachter te kunnen liggen. Er zijn meerdere technologieën ontwikkeld die bepalen hoe stevig een luchtbed is en hoe de lucht goed verdeeld wordt. Voorbeelden hiervan zijn I-beam, Dura-beam en AlwayzAire. Producenten zijn constant bezig de ligging te verbeteren. Bovendien gaan luchtbedden ook steeds langer mee, omdat ze minder ‘strak’ getrokken worden.

Welke maat moet ik hebben?

Breedte

Luchtbedden hebben verschillende maten. Er zijn eenpersoons bedden, tweepersoons bedden en twijfelaars. Hier is echter ook weer onderscheid in te maken. Zo hanteert Intex vier verschillende breedtematen en Bestway gebruikt er vijf. Wat dat betreft zijn de afmetingen vergelijkbaar met die van normale bedden. Ook de lengtes van de luchtbedden verschillen, waardoor er altijd een geschikte maat bij zit.

Dikte

De slaapmatjes, luchtmatrassen en luchtbedden zijn te krijgen in een aantal diktes. De dikkere luchtbedden zijn comfortabeler, mede omdat ze gemakkelijker zijn om op te gaan liggen. Ze zijn te vergelijken met een boxspring. Daar staat tegenover dat ze ook groter, zwaarder en dus iets lastiger te vervoeren zijn dan de lichtgewicht luchtbedden. Het is aan te raden om van tevoren te bedenken waar je het luchtbed (voor) gaat gebruiken. Bij de hogere luchtbedden is het aan te raden om een kleed onder je bed te leggen om te voorkomen dat de kou naar boven trekt.

Wel of geen elektrische pomp

Sommige luchtbedden hebben een geïntegreerde pomp. Deze werkt op elektriciteit. Hier heb je dus wel een stroompunt voor nodig. Dit type bed is zeer geschikt voor binnen gebruik. De meeste luchtbedden pompen zichzelf op in ongeveer drie minuten. Als je gaat kamperen of je gaat naar een festival, dan is een losse hand- of voetpomp of een elektrische pomp die werkt op batterijen de betere keuze.

Je luchtbed lijkt lek, maar is het niet!

Als je een nieuw luchtbed de eerste keer oppompt, kan het lijken alsof het luchtbed lek is. Dit is echter niet het geval. Het materiaal waar het luchtbed van is gemaakt, rekt de eerste keer altijd een beetje uit, waardoor het bed iets slapper oogt. Er wordt aangeraden extra lucht in het bed te blazen om de juiste hardheid terug te krijgen.

Maak je bed compleet

Voor een compleet opgemaakt bed hebben wij ook slaapzakken, dekens en kussens in het assortiment. Kijk voor je op reis gaat nog even rustig verder op onze site.

Merken luchtbedden